Om mig

”Someone is sitting in the shade because someone planted a tree a long time ago” /Warren Buffet.

Intresset för finansmarknaden började i tidig ålder. Vid frukostbordet, bredvid kaffekoppen, låg dagens industri (DI) utvikt över halva matbordet. Vid denna ålder var det inte jag som studerade ekonomiska nyheter utan min far. ”På den tiden” användes inte datorerna lika frekvent utan diagrammen ringades in och analyserades direkt på tidningen.

Sedan dess har jag fått upp ögonen för ekonomi och verksamheter, från hur den lilla ägaren på järnvägsgatan driver sin enskilda firma till börsjättarna på stockholmsbörsen. Civilekonomprogrammet gav mig vidare en grundläggande bild av diverse komponenter i varje företag, från marknadsföring, logistik, redovisning, till finansiell planering, vilket bibehöll intresset för att fortsätta se helheten i varje företag.

På sistone har jag velat sammanfatta det jag hittills lärt mig och förhoppningvis dela med mig till yngre kollegor, därmed denna blogg. Man kan aldrig få nog av kunskap, således hoppas jag att kommande år ger mig ännu starkare kunskaper, så att även jag kan fascinera min son framöver i livet. Precis som min far gjorde. Idag är han dock mer modern.

/ Tomislav Nizic

IMG_0557.jpg

Mail: tomislavnizic@gmail.com

Linkedin: https://se.linkedin.com/in/tomislavnizic